Anonyymiys #kukaolet

Blogi, niin kuin käyttäjänimeni on nimimerkin takana (yllätys :D). Oikeaa  henkilöllisyyttäni ei ole vaikeaa selvittää, kuten mitään muutakaan internetissä. Olen kuitenkin nimimerkillä siitä syystä ettei henkilöllisyyttäni (tai läheisiäni) turhaan raahattaisi keskusteluun, vaan keskusteltaisiin itse asiasta. Eli jos lähdet selvittämään kuka olen, olet jo hävinnyt.

Myös yksi syy on, että voin kritisoida tahoja ja valtioita ilman että siitä seuraa ylimääräistä haittaa perheelleni, työpaikalleni, harrastuspiireille jne. läheisilleni. Mielipuolisilla yksilöillä ja valtiolla on tapana pyrkiä vaikuttamaan negatiivisesti heitä ahdistavien yksilöiden elämään, tai jos eivät pysty suoraan käymään käsiksi yksilöön niin tämän lähipiiriin. Lähipiirini ei välttämättä jaa ajatusmaailmaani, ja tästä syystä koen vääräksi jos minun mielipiteideni takia joku heistä joutuisi kärsimään. Ehkä ylireagoin, mutta parempi virsta väärään kuin vaaksa vaaraan.

Anonymiteetille on paljon muitakin hyviä syitä ja perusteita, esimerkiksi juuri epäintuitiivisesti tunnistettavuus. Joko aiemmalta foorumilta tai pelimaailmasta jossai lähes kaikki ovat nimimerkeillä. Näin tutut henkilöt löytävät heidät myös pelin ulkopuolelta jossa ei välttämättä ole niin tunnettu henkilö. Nämä ovat omia syitäni. Toivon että se ei vaikuta lukijoiden mielipiteisiin itse käsittelemistäni asioista.

Henkilökohtaisesti seison blogini ja mielipiteideni takana, sekä otan niistä vastuun jos niikseen tulee, nimimerkistä huolimatta.
(Tämän takia blogin sisältö saattaa muuttua tai poistua. Joko siksi että muutan mieltäni kokonaan tai koen että jotain pitää selventää/selkeyttää)

-LeRattus