Venäjä ja venäläiset

Venäjän hyökkäys Ukrainassa on järkyttävä vääryys.

Tästä tulee syyttää pääasiallisesti Venäjän johtoa ja hiehin pitää kohdistaa kaikki mahdollinen kansainvälinen paine.
Tavallisiin venäjänkansalaisiin ei pidä kohdistaa perusteetonta vihaa, sillä he eivät kaikki ole tästä vastuussa ja Venäjän propagandakoneisto elää tästä vihasta. Toki on paljon venäläisiä jotka uskovat sokeasti valtionjohtoaan ja kannattavat mitä räikeimpiä näkökulmia maailmaan, vaikka osa jopa tietävät että ovat väärässä, mutta kaikkia ihmisiä tulisi lähtökohtaisesti käsitellä yksilöinä eikä maalata koko venäjän kansaa samalla maalilla.

Venäläisten kohtelu ja käsittely suomessa ei ole helppoa. Venäläisten omistukset (maakaupat strategisissa sijainneissa) suomessa ovat ongelmallisia, sillä venäjän valtio todennäköisesti toimii ainakin osassa tapauksissa suoraan yksityisten ihmisten kautta. Pyrkien näin vaikeuttamaan näiden valtiollisten toimien tunnistamisen ja erottamisen tavallisten venäläisten kansalaisten toimista.
Tilanne on erityisen haastava, koska Venäjän johto kuitenkin tulee tarpeen vaatiessa käyttämään hyväkseen näitä omistuksia. Tai jos niiden omistukset estetään, niin se tulee näkymään propagandassaan venäläisten syrjimisenä ja pahimmassa tapauksessa “oikeutuksena toimille”, kuten nyt on nähty Ukrainassa. Tilanteen perkelöityessä tavallisia ihmisiä, myös heitä jotka eivät venäjän valtiota kannata, tullaan siis käyttämään propagandan välineenä halusivat he sitä itse tai eivät.
Tässä tulee ymmärtää että Venäjän johto ei pelaa rehtiä peliä, ei ole pelannut vuosiin. Vaan on härksi toimija joka pyrkii saavuttamaan omat tavoitteensa lähes keinoja kaihtamatta.

Tavalliset kansalaiset kuitenkaan eivät ole täysivaltaisesti vastuussa johtonsa toiminnasta. Propaganda ja sisäisen poliisin toiminta on venäjälle erittäin vahvaa ja ihmisoikeudet heikossa hapessa. Oppositio on käytännössä rajoitettu olemattomiin ja heidän lainmukaiset toimintamahdollisuutensa ovat erittäin rajatut. Johdon vastaisten aktivistien henki ei ole kovin kallis venäjällä.
Joten älkää vihatko venäläisiä, vihatkaa heidän hallintoaan. Älkää laittako Pietarin ja Moskovan sodanvastaisia protestoijia kahden vihan väliin, sillä he ovat ihmisyyden puolella oman tulevaisuutensakin kustannuksella.
Tuomitkaa vain ne venäläiset jotka tukevat hallintoa, heidät jotka mahdollistavat tämän sodan sulkemalla silmänsä ja kuuntelemalla vain propagandaa vaikka taustalta kantautuvat hirmutekojen kaiut. Kaikki venäläiset eivät ole viattomia, mutta kohdelkaa heitä yksilöinä ja vain tekojensa perusteella.

Version 0.8