Husqvarna SM 125 Tuunaus

husqvarna SM 125 tuning

 

Husqvarna 125cc SM / WRE / SMS tuunaus guide

husqvarna 125 transformation tuning
husqvarna 125 transformation tuning

Tarrasarja tuuning ja muut tilpehöörit 😀 aka Husqvarna SM 125 Tuunaus:
Ykkösmodeja mitä SM husseen kannattaa tehdä kun menouoli on saatu kuntoon on alustan parantaminen.
Tunnetuin ja helpoin on WR takaiskarin hankkiminen joka menee suoraan SM mopoon. Jos ei vaihda takaiskaria niin usein kannattaa iskeä koropala jotta pyörä ei näytä aivan valaalta (koropala ei kuitenkaan sovellu WR iskariin sen erilaisen alapään takia).

Keula vaatii lähes aina myös T-palat sillä säädettävät ja jämäkämmät WR/CR/ison hussen keulaputket eivät mahdu kaikkiin SM t-paloihin. Keula päivityksessä kannattaa myös huomioida että isommankeulan etuakseli voi olla eri halkaisijalla kuin SM. Isommissa husseissa myös jarrusatulan kiinnitys voi olla eri. 2010 SM mustakeula on myös jämäkämpi päivitys kultakeulaan, siinä kuitenkin eri pumpunsuojan muovit.

320mm etulevy husqvarna SM
320mm etulevy husqvarna SM

Isompaa etulevyä 320mm ja siihen tarvittava adapteria on saatavilla useista eri paikoista, kuvassa HTM:n levy ja punaelaksoitu adapteri.

Ylempänä kuvassa näkyy 3D tulostettu staattorin suoja ja alla kytkinposki mekaanisella pakoaukonsäätimellä varustetussa kytkin poskessa (sähköisen pa:n kytkin poskeen ei saa vaihdettua hussen kantta).

kytkinposti 3d tulostettu husqvarna 125 SM dual exhaust dual silencer
kytkinposti 3d tulostettu husqvarna 125 SM

Custom putkea niin alakauttausta kuin tuplaputkea on tullut laitettua, suosituimpia on FMF/ProCircuit kroomatut putket. WR kiillotettu swingi myös on kovaa huutoa. Itsellä oli yhdessä pyörässä kromimaalilla maalattu swingi, häkki + t-palat, pysyivät pari kesää hyvinä kunnes alkoivat hieman haalistua.

Chrome painted swing arm
Chrome painted swing arm

Rungon maalaus valkoisella tai punaisella tuo ihan eri fiilistä jo pyörään, kuin perus tehdas harmaa.

 Husqvarna takakatteet wr cr 450rr triple exhaust tripla änkät

Husqvarna takakatteet wr cr 450rr ja triple exhaust tripla änkät

SM takakatteiden vaihto WR 07-08 takakatteisiin menee suoraan. Myös 450RR levitetyt takakatteet on mitä halutuimpia jos sellaiset löytää sillä niissä levitys on molemmilla puolilla vs muiden isojen hussejen takakatteet joissa levitys vain toisella puolella. SM takakatteista voi leikata ilmanputsarikotelon suojaosan talteen ja käyttää WR katteiden kanssa sillä muuten siihen jää ruma rako. Näitä peite paloja myös Husse Foorumilla myydään 3D tulostettuja.
Katteissa myös numerokilpi sekä enskalokari on suosittuja päivityksiä, vaikka itse en lumikauhan laittoa ole koskaan ymmärtänytkään.

tässä lyhykäisyydessään Husqvarna SM 125 tuunaus vinkit. Husqvarnan virittämiseen voi lukea checklistin –> Husqvarna 125cc SM/WRE viritys.